Ρεκόρ χτύπησε το Shiba Ιnu

Το shiba inu (SHIB) συνέχισε την εκπληκτική του άνοδο στις αγορές κρυπτονομισμάτων, σημειώνοντας άνοδο 70% τις τελευταίες 24 ώρες με αναφερόμενη κεφαλαιοποίηση άνω των 39 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η χρηματιστηριακή αξία της SHIB συναγωνίζεται τώρα τη χρηματιστηριακή αξία της πλατφόρμας συναλλαγών Robinhood (HOOD), στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Η SHIB έχει επίσης περάσει τους ευρωπαϊκούς τραπεζικούς κολοσσούς όπως Societe Generale (28 δισεκατομμύρια δολάρια) και Deutsche Bank (26 δισεκατομμύρια δολάρια).

Τα ETFs και τα ΣΜΕ bitcoin οι μεγάλοι “νικητές” στις προτιμήσεις των μικροεπενδυτών

Οι επενδυτές διοχέτευσαν το ποσό των 1,465 δισ. δολαρίων σε παράγωγα προϊόντα κρυπτονομισμάτων το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinShares, με τη μερίδα του λέοντος να προσελκύει το διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF) bitcoin της ProShares, με 1,237 δισ. δολάρια, και συνολικά 1,45 δισ. δολάρια να καταλήγουν σε παράγωγα του bitcoin. 

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των “ανοικτών” συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (ΣΜΕ) bitcoin που κατέχουν οι μικροεπενδυτές στο χρηματιστήριο παραγώγων CME Group αυξήθηκε κατά 95%, από τα 2.631 στο ιστορικό υψηλό των 5.136 ΣΜΕ, σύμφωνα με τα τελευταία εβδομαδιαία στοιχεία της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων (CFTC) των ΗΠΑ, που δημοσιεύθηκαν την προηγούμενη Κυριακή.

Με καθένα από αυτά τα συμβόλαια να έχει αξία ίση με αυτήν πέντε bitcoin -ή περίπου 321.300 δολαρίων, με βάση το κλείσιμο της προηγούμενης Τρίτη- οι καθαρές εισροές κεφαλαίων από μικροεπενδυτές στα ΣΜΕ αυξήθηκε κατά 183 εκατ. δολάρια. Το CME είδε την αξία των διαπραγματεύσιμων ΣΜΕ να αυξάνεται κατά 1,58 δισ. δολάρια (+38%) σε όλες τις κατηγορίες επενδυτών.

Από τις συνολικές εισροές, 1,31 δισ. δολάρια κατέληξαν σε ΣΜΕ bitcoin, ενώ τα υπόλοιπα 270 εκατ. δολάρια σε futures του ether και σε futures micro-bitcoin.

Επιπρόσθετα, ο όγκος των συναλλαγών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης κρυπτονομισμάτων στο χρηματιστήριο παραγώγων CME ξεπέρασε τα 9,2 δισ. δολάρια την προηγούμενη Πέμπτη, καθιστώντας το CME ένα από τα μεγαλύτερα εάν όχι το μεγαλύτερο χρηματιστήριο παραγώγων βάσει όγκο εκείνη την ημέρα.

Τα σχόλια είναι κλειστά