Οι Bitcoin miners κερδίζουν 40 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα

Τα τρέχοντα έσοδα από την ενασχόληση με την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων
Bitcoin, από τις καθημερινές ανταμοιβές μπλοκ αυξήθηκαν κατά ένα εντυπωσιακό 488% από το halving σημείο του δικτύου Bitcoin τον Μάιο του 2020.

Μετά την πτώση στο επίπεδο των 6,8 εκατομμυρίων δολαρίων τους μήνες μετά το συμβάν του halving του Bitcoin στις 11 Μαΐου 2020, τα έσοδα των miners από τις ανταμοιβές πλέον κυμαίνονται πάνω από 40 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ανάλυσης blockchain Glassnode.

Η εξόρυξη Bitcoin είναι μια εξαιρετικά ανταγωνιστική διαδικασία δημιουργίας νέων κρυπτονομισμάτων με την επίλυση σύνθετων μαθηματικών παζλ με τη βοήθεια υπολογιστών με τη χρήση εξειδικευμένου λογισμικού. Με την επαλήθευση των συναλλαγών Bitcoin και την προσθήκη τους στο blockchain, οι miners κερδίζουν ανταμοιβές που αποτελούνται από τέλη συναλλαγής και μια βασική ανταμοιβή για κάθε μπλοκ που εξορύσσουν.

Η ανταμοιβή για κάθε μπλοκ, επίσης γνωστή ως ανταμοιβή ή επιδότηση coinbase, μειώνεται στο μισό μετά από την εξόρυξη 210.000 μπλοκ, ή περίπου κάθε τέσσερα χρόνια – εξ ου και η έκφραση “το μισό” ή halving.

Κάθε halving γεγονός μειώνει τον ρυθμό δημιουργίας νέου Bitcoin έως ότου δεν θα εισέλθουν πλέον νέα κέρματα στο δίκτυο του Bitcoin το έτος 2140.

Αυτό αντιπροσωπεύει περίπου 488% αύξηση από το τελευταίο σημείο halving. Ωστόσο, οι τρέχουσες τιμές είναι ακόμα χαμηλότερες από τα 60 εκατομμύρια δολάρια την μεγαλύτερη ημερήσια αμοιβή που απολάμβαναν οι miners, τον Μάιο του 2021, αμέσως πριν από τη μαζική καταστολή της βιομηχανίας εξόρυξης από την Κίνα.

Αυτό είναι επίσης 185% υψηλότερο από τις τιμές που καταγράφηκαν την περίοδο που προηγήθηκε του halving το 2020, όταν οι miners αμείβονταν με 14 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.

πηγή: https://decrypt.co

Τα σχόλια είναι κλειστά