Τουλάχιστον 6.000 λογαριασμοί Coinbase εκτεθειμένοι

Η Coinbase δημοσίευσε μια επιστολή ειδοποίησης παραβίασης αυτήν την εβδομάδα, στην οποία αναφέρεται ότι τουλάχιστον 6.000 λογαριασμοί χρηστών ήταν θύματα χάκερ. Αναφέρθηκε ότι η παραβίαση πραγματοποιήθηκε μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου του τρέχοντος έτους.

Τι Ξέρουμε
Η επιστολή σημειώνει ότι μη εξουσιοδοτημένα τρίτα μέρη εκμεταλλεύτηκαν τη διαδικασία ανάκτησης λογαριασμού SMS της Coinbase και μετέφεραν χρήματα χρηστών σε λογαριασμούς εκτός της Coinbase. Ωστόσο, η εταιρεία πρόσθεσε ότι για να γίνει αυτό, για να πραγματοποιηθεί οι χάκερ έπρεπε να έχουν διευθύνσεις email, κωδικούς πρόσβασης και αριθμούς τηλεφώνου – καθώς και πρόσβαση σε email.

Η Coinbase πιστεύει ότι οι χρήστες έπεσαν θύματα μιας επίθεσης ηλεκτρονικού ψαρέματος, ή κάποιου είδους ισοδύναμου, προκειμένου να εκτεθούν αυτές οι πληροφορίες και ότι δεν υπήρχαν στοιχεία που να υποστηρίζουν ότι οι πληροφορίες ελήφθησαν απευθείας από την Coinbase. Η ανταλλαγή αναφέρει ότι τα πρωτόκολλα ανάκτησης λογαριασμού γύρω από τα SMS ενημερώθηκαν αφού η Coinbase ανακάλυψε το ζήτημα.

Η επιστολή κλείνει ότι ορισμένοι λογαριασμοί έχουν ήδη επιστραφεί και ότι όλοι οι λογαριασμοί θα αποζημιώνονται πλήρως με το ίσο ποσό με τυχόν ζημίες που θα προκύψουν. Η επιστολή δημοσιεύτηκε επίσης στον ιστότοπο του Γενικού Εισαγγελέα της Καλιφόρνιας.

Παρόλο που το ποσό των παραβιασμένων λογαριασμών κρυπτονομισμάτων δεν έχει αποκαλυφθεί, η αμεσότητα της Coinbase στην αποκατάσταση των χρημάτων των χρηστών είναι καθησυχαστική, αλλά έρχεται σε μια εποχή όπου μια σειρά από ιστορίες έχουν χτυπήσει τα πρωτοσέλιδα για παραβιάσεις και ευπάθειες.

πηγή: https://www.newsbtc.com

Τα σχόλια είναι κλειστά