Βitcoin: Η Κίνα το απαγορεύει, το Twitter το επιτρέπει!

Ανεβαίνει και αλλάζει τελείως επίπεδο η πρόσβαση σε πληρωμές Bitcoin από το Twitter, το χρησιμοποιούν πάνω από 200 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Ξεκίνησε η εφαρμογή «Tips», επιτρέποντας την μεταφορά Bitcoin στο λειτουργικό iOS του Twitter, ενώ αναμένεται να επεκταθεί και στα συστήματα Android σύντομα. Η γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αναμένεται να προσθέσει λειτουργίες επαλήθευσης για NFTs, κάτι που αναδεικνύει την ανερχόμενη δημοφιλία τους.

Η εφαρμογή Tips θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία Lightning Network, επιλέχτηκε καθώς έχει τα χαμηλότερα τέλη συναλλαγών και την άμεση μεταφορά εμβασμάτων. Την Tips θα μπορούν να την χρησιμοποιούν όσοι είναι πάνω από 18 χρονών μέσω της εφαρμογής Strike. Οι χρήστες του Twitter θα μπορούν να στέλνουν Bitcoin εκτός από άλλους χρήστες του
Twitter και σε χρήστες της Strike.

Η εφαρμογή θα επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μικρές ποσότητες Bitcoin ο ένας στον άλλο. Αν για παράδειγμα συμφωνείτε με το tweet κάποιου, θα μπορείτε να αποδείξετε έμπρακτα την επιδοκιμασία σας στέλνοντας μερικά satoshi, αντί για ένα απλό like, αντί για χειροκρότημα. Επίσης αν δείτε κάτι που θα θέλετε να υποστηρίξετε οικονομικά, όπως μια φιλανθρωπική οργάνωση ή το αγαπημένο σας μουσικό συγκρότημα.

Επίσης θα μπορείτε να στείλετε λίγα χρήματα σε κάποιο φίλο σας που είναι και αυτός χρήστης στο Twitter. Δεν θα χρειαστεί να συνδεθείτε ούτε με το e-banking, ούτε με κάποια κάρτα ή το PayPal. Η πληρωμή θα διεκπεραιωθεί κατευθείαν. Εύκολα, απλά, άμεσα.

Όπως δήλωσε ο Jack Mallers, Διευθύνων Σύμβουλος της Strike, το Bitcoin είναι το μοναδικό παγκόσμιο νομισματικό δίκτυο που μπορεί να πραγματοποιεί ηλεκτρονικές πληρωμές 24 ώρες το 24ωρο, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, σε δευτερόλεπτα, σχεδόν δωρεάν, ανεμπόδιστα. Για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία, όσο μακριά και να βρίσκεται ο παραλήπτης. Αν συνδυαστούν αυτές οι δυνατότητες με το παγκόσμιο δίκτυο του Twitter, δημιουργείται μια τεράστια ανατροπή στο διεθνές σύστημα πληρωμών.

Όλα αυτά, με την εκκαθάριση να πραγματοποιείται άμεσα. Όχι μετά από ημέρες ή εβδομάδες, όπως γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο μεταφοράς χρημάτων. Όμως δεν είναι μόνο αυτή η τεράστια διαφορά, το μεγάλο τεχνολογικό πλεονέκτημα του Bitcoin. Είναι και η προστασία των συναλλαγών, η ελευθερία που προσφέρει.

Με το Bitcoin, ο ένας στέλνει στον άλλον απευθείας. Τα χρήματα πάνε από το ένα πορτοφόλι στο άλλο. Είτε βρίσκονται οι συναλλασσόμενοι δίπλα είτε στην άλλη άκρη του κόσμου. Δεν τους ελέγχει κανείς, δεν τους εμποδίζει κανείς, δεν καταγράφεται το όνομά τους πουθενά.

Από κάποια σκοπιά, όλα φαίνονται αναπόφευκτα.

Εάν η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του Bitcoin συνίστατο αποκλειστικά από την παγκόσμια βιομηχανία εμβασμάτων $ 700 δισεκατομμυρίων, τη βιομηχανία μάρκετινγκ με επιρροή 13,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων και την παγκόσμια αγορά ψηφιακών πληρωμών 5,44 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (συνολική εκτιμώμενη αξία 6,1538 τρισεκατομμυρίων δολαρίων) μέσω εφαρμογών όπως η υπηρεσία Tip του Twitter, τότε κάθε bitcoin (~18.824.860) που υπάρχει σήμερα, θα άξιζε περίπου 326.897 $.

πηγή: https://www.euro2day.gr , https://bitcoinmagazine.com

Τα σχόλια είναι κλειστά