Η Kraken βρίσκει προβλήματα ασφάλειας σε Bitcoin ATM

Η Kraken Security Labs διαπίστωσε ότι ένας «μεγάλος αριθμός» ΑΤΜ Bitcoin είναι ευάλωτα, λόγω του ότι ο προεπιλεγμένος κωδικός QR του διαχειριστή εξακολουθεί να χρησιμοποιείται και μετά την εγκατάσταση των ΑΤΜ.

Οι “πολλαπλές ευπάθειες υλικού και λογισμικού” βρέθηκαν στη σειρά BATMTwo ATM της General Bytes , η Kraken αποκάλυψε αυτά τα ευρήματα σε μια δημοσίευση σε blog.

Σύμφωνα με την ομάδα ασφαλείας, «οποιοσδήποτε» που αποκτά πρόσβαση στον προεπιλεγμένο κωδικό QR διαχειριστή μπορεί να «πάει μέχρι ένα ΑΤΜ και να τον παραβιάσει». Επιπλέον, ανέδειξε επίσης ζητήματα σχετικά με την έλλειψη ασφαλών μηχανισμών εκκίνησης του BATMTwo ATM, καθώς και “κρίσιμα τρωτά σημεία στο σύστημα διαχείρισης ATM”.

Η Kraken ζήτησε από τους χειριστές και τους κατόχους των ATM BATMTwo να αλλάξουν τους προεπιλεγμένους κωδικούς διαχειριστή QR.

Η General Bytes με έδρα την Τσεχία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος BTC ATM στον κόσμο. Διαθέτει περίπου 6.390 ΑΤΜ Bitcoin σε όλο τον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας το 22,7% της παγκόσμιας αγοράς. Ενώ τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στις ΗΠΑ και τον Καναδά, τα οποία ανέρχονται σε περίπου 5300 συνολικά, περίπου 824 ΑΤΜ είναι επίσης εγκατεστημένα στην Ευρώπη.

Τα ΑΤΜ κρυπτονομισμάτων αυξάνονται σε δημοτικότητα παγκοσμίως, με συνολικά 28.142 εγκατεστημένα παγκοσμίως από διάφορες εταιρείες. Ενώ τα περισσότερα από αυτά είναι εγκατεστημένα στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, ακολουθεί η Νοτιοανατολική Ασία.

πηγή: https://ambcrypto.com

Τα σχόλια είναι κλειστά