Πώς μπορεί να κερδίσετε κρυπτονομίσματα;

Ενώ το δίκτυο Bitcoin διασφαλίζεται με την εξόρυξη, πολλά νεότερα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούν έναν εναλλακτικό μηχανισμό συναίνεσης γνωστό ως απόδειξη συμμετοχής (PoS).

Αυτό περιλαμβάνει τους χρήστες που χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματά τους – δεσμεύοντας τα περιουσιακά τους στοιχεία κρυπτογράφησης στο δίκτυο για να βοηθήσουν το blockchain να επικυρώσει συναλλαγές.

Αλλά το στοίχημα δεν είναι μόνο μια αλτρουιστική πράξη προς όφελος του δικτύου. Σε αντάλλαγμα για την δέσμευση, παίρνετε ανταμοιβές, συχνά με τη μορφή του κρυπτονομίσματος που έχετε δεσμεύσει.

Τι είναι το ποντάρισμα (staking);

Τα blockchains είναι βασικά βάσεις δεδομένων συναλλαγών χωρίς κεντρική αρχή για τη συντήρησή τους.

Για την επίλυση του προβλήματος της ασφαλούς επικύρωσης συναλλαγών, τα blockchain χρησιμοποιούν την διαδικασία απόδειξης εργασίας (PoW) όπως το Bitcoin βασίζονται στην εξόρυξη – ισχυροί υπολογιστές που ανταγωνίζονται για την επίλυση κρυπτογραφικών παζλ. Αλλά η εξόρυξη απαιτεί ακριβό υλικό και υψηλή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, επομένως δεν είναι προσβάσιμο για τους περισσότερους ανθρώπους.

Η απόδειξη των δικτύων συμμετοχής (PoS) όπως το Polkadot, το Cardano και το Ethereum 2.0 αντικαθιστούν όλα αυτά με έναν μηχανισμό δέσμευσης κεφαλαίων που είναι γνωστός ως ποντάρισμα (staking).

Ποια κρυπτονομίσματα μπορείτε να ποντάρετε;

Από το 2ο τρίμηνο του 2021, υπάρχουν περίπου 171 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακών στοιχείων που έχουν δεσμευτεί για κρυπτονομίσματα PoS, σύμφωνα με την έκθεση του Ιουλίου 2021 “The State of Staking”, από την αμερικανική εταιρεία Staked.

Ακολουθούν οι πέντε πρώτες που ταξινομούνται ανά ανώτατο όριο αγοράς, με τα μέσα ποσοστά απόδοσης.

Ethereum 2.0 (ETH 2.0): 6,8%
Cardano (ADA): 4,6%
Polkadot (DOT): 14%
Solana (SOL): 7,4%
Πολύγωνο (MATIC): 14,9%

Οι ρυθμοί απόδοσης διαφέρουν μεταξύ των πλατφορμών και μπορεί να αλλάξουν ανάλογα με τον αριθμό των επικυρωτών (validators) που είναι ενεργοί στο δίκτυο.

Το Cardano (ADA) έχει το υψηλότερο ποσοστό πονταρίσματος από οποιοδήποτε άλλο σημαντικό κρυπτονόμισμα PoS, με 71,7% περιουσιακά στοιχεία κλειδωμένα.

Σήμερα το ποντάρισμα για το Cardano (ADA): 4,91%

πηγή: https://decrypt.co/

Τα σχόλια είναι κλειστά